Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Katasztrófapolitika a menekültügyben

2015. szeptember 09. - Tanbácsi

Az Index összeszedte, hogy mi következik a menekültügyben jövő keddtől. A kép valóban sokkoló.

Ez az egész tökéletesen jogsértő és embertelen. A Magyarország által is aláírt nemzetközi egyezmények világosan kimondják, hogy minden menedékkérő kérelmét egyedileg és gondosan kell elbírálni. Ez nyilvánvalóan lehetetlen néhány óra vagy nap alatt. Ráadásul Szerbiáról egyetlen nemzetközi szervezet sem gondolja, hogy a menekültek számára biztonságos tranzitország lenne, ezért az ezen az alapon hozott döntések érvénytelenek.

Ez a politikai gyakorlatilag is megvalósíthatatlan és katasztrofális. Hiába hozza majd a magyar hatóság futószalagon a kiutasító döntéseket, ezek végrehajthatatlanok lesznek, mert Szerbia nem fogja fogadni őket. A menekültek nem mehetnek tovább, nem kaphatnak védelmet, és nem is lehet őket visszaküldeni tehát tömegesen feltorlódnak majd a határon minden remény nélkül. Ebből a helyzetből szükségszerűen kitörések, lázadások, erőszak és humanitárius katasztrófa lesz.

Amikor aztán majd kitör a nemzetközi botrány a kormány újra meghátrál, de addigra emberi életek mennek tönkre és Magyarország ismét Európa szégyene lesz.

Nagy sokk lesz a menekülteknek Orbán új időszámítása - Index

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr5812112129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása