Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Lengyelországon próbálják ki a EU jogállami mechanizmusát

2016. január 05. - Tanbácsi

[caption id="attachment_7711566" align="alignright" width="339"]05086_lengyel_reu Varsói újságárus (Reuters/NOL)[/caption]

Úgy tűnik, az Európai Bizottság elszánta magát arra, hogy aktiválja a jogállamot védő mechanizmust Lengyelország esetében. Ez abszolut indokolt, mert az új legyel kormány fénysebességgel távolodik az jogállamiság európai normáitól.

Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy mivel magyarázza majd a Bizottság, hogy ugyanezeket a jelenségeket a közmédia és a titkosszolgálatok megszállásától az Alkotmánybíróság feltöltéséig, és hatáskörének korlátozásáig Magyarország esetében miért nem tartotta még a múlt hónapban sem a jogállamiság rendszerszerű megsértésének.

Az is izgalmas lesz, hogy az Európai Néppárt, amelyik mindent elkövetett Orbán megvédésére, mit tesz majd most, amikor az illiberális állam áldozata a saját lengyel testvérpártjuk is.

 

NOL: Minden ízében riasztó, amit a lengyel kormány csinál

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr8412112171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása