Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Mit akarnak a terroristák?

2016. április 18. - Tanbácsi

A brüsszeli merénylet után érdemes újra elgondolkodni azon, hogy tulajdonképpen mit akarnak elérni az újabb és újabb gyilkosságokkal a terroristák. Azt hiszem tulajdonképpen három dolgot.

Egyrészt olyan csapást akarnak mérni a nyugatra, amelyik alapvetően bebizonyítja, hogy a multikulturalizmusra, demokráciára, emberi jogokra épülő modell életképtelen. Egy iszlámellenenes, rendőrállamba csúszó, “keresztes” Európa ellenpólusa és nem alternatívája lenne a fundamentalista iszlám államoknak.

Másrészt cél az is, hogy meggátolják a Nyugat-Európában élő iszlám bevándorlók integrálását. Minél erősebb az iszlamofób hisztéria, annál nehezebb lesz a beilleszkedés, és annál több nyugati fiatal válhat a radikális iszlám terrorizmus hívévé. Ezért jó hír, hogy Belgiumban, akárcsak korábban Franciaországban, a kölcsönös elfogadást, az eddigieknél könnyebb integrációt hirdető hangok vannak nagy többségben.

Végül a terroristák célját szolgálja a menekültekkel szembeni hangulat szítása is. Ha azok előtt,  akik az Iszlám Állam elől menekülnek, Európa éppen az iszlám terrorizmusra hivatkozva bezárja a kapuit, az a radikális iszlám pozíciót javítja, mert azt üzeni, hogy az áldozatok nem számíthatnak a világ támogatására. Ez nemcsak az Európába készülő menekülőknek üzen, de azoknak a millióknak is, akik az Irakkal és Szíriával határos országokban várják, hogy hazatérjenek.

Akik tehát kollektív büntetést, a muzulmánok elszigetelését, korlátlan rendőri és titkosszolgálati ellenőrzést, a menekültek kizárását követelik, akik Európa szabadságát vennék el a képzeletbeli biztonság kedvéért, azok a terroristák forgatókönyvét követik.

kint28129

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr1812112203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trollie 2016.04.18. 15:32:08

Migrisimi, level 99... :DDD

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.18. 15:32:16

Akik már beengedtek magukhoz többszázezer iszlám hívő potenciális terrorsitát, ott már mindegy.
Integráció sehol nem sikerült se a múltban és a jövőben se fog.

Az egyetlen megoldás hogy be se engedjük őket, és MINDENÁRON megakadályozzuk a kvótát !
Merkel muszlimjaiból köszönjük nem kérünk !

Eddig tulajdonképpen egy érv se hangzott el, amellett hogy beengedjünk tömegesen muszlim megélhetési migránsokat !

AHol már vannak, ott lehet ezek az érvek megállnak, de még azt is kétlem.
Erősen kétlem.
Hisz minden tény az ellenkjezőjét mutatja.

kisQtya 2016.04.18. 15:32:18

De az is lehet, hogy a terroristák éppen azt akarják, hogy minél több muszlim menekültet fogadjunk be szeretettel, megértéssel, türelemmel, a javukra történő visszavonulással, az integráció (ez mit is jelentene pontosan?) sürgetésével, ebbe a folyamatba szépen rágjuk bele magunkat, mint a féreg a tormába...
Miért gondolja azt a szerző, hogy egy teljesen eltérő kultúrában szocializálódott tagokból összeállt, pszichopata banda gondolatmenetét, logikáját megértheti?

borzimorzi 2016.04.18. 15:32:25

:-DDD

Van még, aki ezt beveszi? Kétlem.

Üdv:
b

tommygun 2016.04.18. 15:32:50

Elképesztően ostoba, rég lejárt szavatosságú ballib közhelyekből összerakott írás. Sajnos pont azért tartunk ott, ahol, mert Brüsszelben ilyen a szellem színvonal.
süti beállítások módosítása