Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Történemlecke nemcsak fiúknak

2017. január 09. - Tanbácsi

A nyolcadikos irodalom tankönyvből kiderül,  hogy Európát a kétezer éves kereszténység (van másik is?), a szeretet (?!) és  a tudomány fogja egybe.  Akkor Galileivel mi van? Ő európai vagy nem, hiszen tudós volt, de az egyház nem igen szerette ? Vagy csak félig?  És Spinoza?  És, az aki most nem eléggé keresztény, az nem is európai? A felvilágosodás ázsiai találmány?  És mindezt Avignon és Róma , valamint a Mont Blanc fejezi ki - már a tankönyvíró értelmezése szerint.  

És,  hogy biztos legyen a pedagógiai hatás , van egy feladat is,  ahol a kiskorú kifejtheti,  hogy Magyarország miért Európa része. Segítek, a helyes válasz kereszténnyel kezdődik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr8212112225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.02.12. 05:24:45

@Tanbácsi:

Galilei effektíve tévedett. Nem mellesleg nála okosabb fiúkkal állt le izmozni és még inkorrektül is játszott. Lásd: www.termeszetvilaga.hu/szamok/kulonszamok/k0901/hetesi.html

Spinoza pedig valami elcseszett kabbalista volt.

És a magyar a nyelvben az és mellérendel és nem kizár. Lásd: "A többi európai nemzettel nemcsak a földrajzi egység, hanem a kétezer éves kereszténység eszméje, a szeretet és a tudományos fejlődés is egybefog minket."

Ahelyett, hogy abba próbálnál belekötni, amit láthatóan nem érsz fel, inkább olvass Babitsot: konyves.blog.hu/2010/06/04/babits_mihaly_hazam_trianon_emleknap
süti beállítások módosítása