Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Értelemzavaró hibák

2011. augusztus 29. - Tanbácsi

Egy ország szenved megértési zavarokkal.  Valahogy sosem sikerül pontosan felfognunk, hogy mit is akarnak mondani a NEFMI vezetői.

Kezdődött a pedagógus bérekkel. Először úgy tűnt, hogy béremelést ígértek, először nagy arányút, aztán kicsit, először azonnal, aztán idén, aztán 2013-ra. Végül kiderült, hogy aki így hallotta, az bohóc, vagy ostoba. (Nesze semmi, fogd meg jól).

Aztán megy úgy értettük (tévesen!), hogy 17 éves lesz a tankötelezettség korhatára, aztán, hogy 15, aztán meg, hogy a minisztérium hangulata miatt lett végül 16. (16 év lesz a tankötelezettség korhatára?)

Most meg mintha az értettük volna, hogy Réthelyi miniszter úr szerint nincs ingyenes oktatás és egészségügy. Ami egyébként tiszteletreméltó éleslátásról tanúskodik (a végén mindig fizet valaki), de nem igazán passzol az "ingyenes" oktatás és egészségügy védelmében hirdetett egykori választási csodafegyverhez, a szociális népszavazáshoz.

De persze, most is mi tévedtünk. A fáradhatatlan államtitkár rögtön segített nekünk az értelmezésben:

"Hoffmann Rózsa félreértésnek, rossz szóhasználatnak, esetleg rossz interpretációnak mondta Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszternek azt a nyilatkozatát, amely szerint tudomásul kell venni, hogy nem lesz ingyen oktatás."

Nem lesz ingyenes az oktatás? Hoffmann szerint félreértés történt

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr33188435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása