Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

A Migration Aid kérése: a német határ lezárása miatt több segítségre van szükség!

2015. szeptember 13. - Tanbácsi

A menedékkérők ellátásához szükséges erőforrások lényeges bővítését kéri a Migration Aid / Migration Aid is asking for a...

Posted by Migration Aid on 2015. szeptember 13.

A Migration Aid önkéntesei nevében az alábbi kéréssel fordulunk a tevékenységünket követő magánszemélyekhez, önkéntesekhez, adományozókhoz, támogatóinkhoz - és a rendkívüli helyzetre való tekintettel a politikai döntéshozókhoz:

- támogatóinktól kérjük, hogy az utakon gyalogoló menedékkérőket a már korábban is tapasztalható empátiával kezelve, továbbra is legyenek szívesek ellátni étellel-itallal, illetve a pihenési és tisztálkodási-higiénés lehetőségeiket megoldani.

- kérjük a Magyarországon várhatóan feltorlódó menedékkérők számára ideiglenes befogadó állomásokként megnyitni az üresen álló laktanyákat, iskolákat és óvodákat

- kérjük a Magyarországon élő, arab, pastu, fárszi, urdu nyelven beszélőket, hogy jelentkezzenek az önkénteseknél és a hatóságoknál, segítsék a kommunikációt

- az ismert helyeken fokozottan várjuk az önkéntes segítők jelentkezését a helyszín koordinátoránál, és utasítása szerint fegyelmezetten és empátiával kérjük végezni a munkát.

- a középtávú megoldás érdekében nyitottak vagyunk minden állami intézmény megkeresése felé. A Budapest Fővárossal folytatott eddigi együttműködésünk kiváló példát szolgáltat erre.

- kérjük továbbá egy magyarországi, SZAKMAI válságstáb felállítását, amely elsősorban a lakosság és az esetlegesen Magyarországon rekedők humanitárius érdekeit szem előtt tartva kezeli a kialakult helyzetet.

- kérjük az azonnali, legmagasabb szintű, szintén SZAKMAI alapokon nyugvó nemzetközi párbeszéd megindítását.

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr4812112143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása