Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Index - Belföld - Hülyébbek az érettségizők, mint apáik voltak?

2010. július 23. - Tanbácsi
2010. július 23., péntek 13:20 | Frissítve: 9 órája

Hamis az a régóta élő felfogás, hogy a most érettségiző generáció kevesebb tudással rendelkezik, mint az előzők. Lukács Péter oktatáskutató szerint bár a felsőoktatás színvonalán lenne mit javítani, az érettségi és a felvételi rendszerének tervbe vett változtatásai nem a megfelelő módszerek erre. A felsőoktatási kutatóintézet volt főmunkatársa a diplomások túlképzése miatt aggódókat is nyugalomra inti.

Még csak három éve él a 480 pontos felvételi rendszer, de már lehet tudni, hogy 2012-től megváltozik: 500 pontosra. Az állandóan változó feltételrendszerek azt az érzetet erősítik, hogy a középfokú és a felsőoktatás is válságban van, komoly gond lehet a középiskolákból kikerülők tudásszintjével.

Index - Belföld - Hülyébbek az érettségizők, mint apáik voltak?

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr332464842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása