Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Hírszerző Blog - Tokfalvi 'plója

2010. augusztus 30. - Tanbácsi

Nem gondoltam volna, hogy ennek a nőnek bármilyen félkegyelműsége blogolásra késztet (mint réten a fűszál, annyi van nekije), de most bepöccentem. Asszongya: Az angol nyelv oktatására ugyan nagy a szülők igénye, azonban 'itt élünk Kelet-Európa közepén egy nyelvi sokszínűségben (...), ebből kiszakadni egyoldalú angol orientációval vétek és bűn'. Mint hozzátette, ez persze nem azt jelenti, hogy a szülők igényét teljesen figyelmen kívül kellene hagyni. A politikus jelezte: jövő évtől ugyan kötelező lenne angolt tanítani, ha azt igénylik, de a tanárok „ne ijedjenek meg ettől”, mert addigra megváltozik a törvény. Véleménye szerint legalább két nyelvet kellene tanítani minden gyermeknek, és ebből a második lehet majd az angol."

Hírszerző Blog - Tokfalvi 'plója

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr732464862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_59854 2010.08.30. 12:00:22

Nettó hülyeség. A mai világban eyg világnyelv nélkül szinte semmilyen szakmát nem lehet művelni. Nem beszélve az EU-n belüli "szabad költözködés" jogáról. Evvel is csak nyelvtudás birtokában tud élni.

Ismeretlen_54211 2010.09.01. 20:32:03

Ennek a nőnek fejébe szállt a dicsőség! Vannak jó és támogatható gondolatai, de úgy látszik minden éremnek két oldala van. Az angol tanításáról szóló véleménye alapján szimplán hülye. Nem szülői igény az angol, hanem kényszerítő szükséglet. A hollandok második anyanyelvként tanulják például. Első idegen nyelv az angol, azután jöhet a spanyol, német, francia, orosz, ezután a román szlovák lengyel stb. Ja, tanítsunk eszperantót és kényszerítsük a világra, hülye.
süti beállítások módosítása