Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Váltás az Oktatási Hivatalban: Nem jött be

2011. január 06. - Tanbácsi

Princzinger Péter jogász váltja Kerpen Gábort az Oktatási Hivatal élén. A szakember három hónapig töltötte be ezt a pozíciót, a jövőben a Wekerle Sándor Alapkezelő oktatási igazgatója és stratégiai koordinátora lesz.

www.origo.hu/itthon/20110103-tavozott-az-oktatasi-hivatal-elnoke.html

Ezen a blogon már a kinevezkéskor is aggódalmunknak adtunk hangot: nem tünt jó ötletnek, hogy a harcos szakszervezeti vezető  kétségtelen politikai érdemeiért cserébe az oktatás legfontosabb ügyeit intéző hivatal élére kerüljön. Pláne mert egy kiváló szakembert csaptak el, hogy helyet csináljanak neki. Persze most sem kell a híd alá mennie, (szokás szerint) kapott egy jó kis sportállást.

Az utód, Princzinger Péter személye mindenesetre bíztatóbb. Korábbi munkahelye az Educatio sok feladatában kapcsolódott az OH-hol és a jogász végzettség se fog ártani neki. Persze ő is  bizalmi ember, de a múltja alapján inkább Pokornihoz kötődik, mint Hoffmanhoz. Lehet, hogy ez a visszavágás, az Oktatáskutató igazgatójának múltkori kirúgásáért?

A Magyar Nemzet mai cikke megerősíti a gyanút, hogy Hoffmann-Pokorni játszma van a háttérben, és azt is, hogy Kerpennel szemben szakmai aggályok merültek fel. ( az eredeti cikk nem elérhető az internete itt egy összefoglaló ).

Az egész történet megerősíti azt kérdést, hogy biztosan az OH elnök-e az oktatásirányítás területén a legnagyobb személyi probléma?

De azért az államtitkár töretlenül optimista. Akárcsak Kerpen kinevezésekor. Igaz akkor a jelölt lelkesebbnek tünt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr802559001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása