Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Orbán Európa emberi jogi mintája

2014. szeptember 04. - Tanbácsi

Ha elrettentő példát kell bemutatni.

Ma az Európai Parlamentben az Állampolgári jogok, bel- és igazságügyi bizottság (a nép ajkán LIBE) az emberi jogok európai helyzetével foglalkozó  tavalyi jelentéseket tárgyalta.

A vitában felszólaló Cecilia Wikström képviselőasszony, az ALDE (liberálisok) koordinátora teljes vezérszónoki hozzászólási idejét egyetlen témának szentelte: arról beszélt, hogy hogyan képzelhető el, hogy egy tagállamban a kormányfő meghirdeti az illiberális államot, a kormányzat zaklatja a neki nem tetsző emberi jogi civil szervezeteket, a (még) független médiát pedig reklámadóval lehetetlenítik el. Mint mondta, ez csak a jéghegy csúcsa, és az Európai Bizottság és az Alapjogi Ügynökség fellépését követelte.

Hozzá csatlakozott Ana Gomes portugál szociáldemokrata és Eva Joly francia zöld képviselő is. Sophia in’t Veld holland liberális képviselő azt nevezte botrányosnak, hogy Orbán szerint nincs szükség bevándorlásra, mert a piszkos és nehéz munkákat a romákkal is el lehet végeztetni.

A vitában az Orbán kormányt védő vélemény nem hangzott el.

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr1712111867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása