Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Az önzés diadala

2016. január 07. - Tanbácsi

Épületes látvány volt, amikor a nemzet függetlenségének nagy harcosa, Orbán Viktor Putin után most  a brit miniszterelnökbe omlott bele, akit kedélyesen csak Davidnek nevezett, mintha együtt őrizték volna a libát ifjúkorukban. Ezzel a kedélyességgel lényegében támogatást adott Cameronnak az Angliában élő magyarok diszkriminációjához és az EU szétveréséhez.

[caption id="attachment_7711596" align="alignleft" width="313"]cameron_orban2_20160107 MTI Fotó: Koszticsák Szilárd[/caption]

Miért ez a nagy barátság? Egyszerű a magyarázat. Mindkét politikus a nemzeti önzés és bezárkózás élharcosa Európában.

Cameron egyetlen célja az, hogy túlélje a saját opportunista népszavazási kezdeményezését. Tudja, hogy az EU-ból való kilépés hatalmas károkat okozna, de igent csak akkor mondhat, ha valamivel kielégíti a részben általa felszított idegen és Európa ellenes indulatokat. És ebben persze Orbán boldogan partner, hiszen ő is ugyanezt a politikai szemetet adja el.

Az az apróságot pedig, hogy Cameron élősködő idegenjei többek között éppen az Angliában dolgozó magyarok, úgy tűnik egyiküket se zavarta igazán. Orbán fő problémája az volt, hogy a magyar gazdasági kivándorlókat nehogy migránsnak hívják. Az persze alázatosan kérte, hogy a magyarokat ne diszkriminálják, és úgy tett, mintha nem értené, hogy Cameron javaslatainak lényege éppen ez. Szóval ismét csak a propaganda számít a tartalom helyett.

Magyarország számára viszont nemcsak ez veszélyes. Cameron ugyanis egy sor további javaslatot is tett, amelyeknek a célja a közös európai döntéshozatal gyengítése, vagy éppen az euró kötelező bevezetésének törlése (ami alól a britek eddig is fel voltak mentve). Egy gyenge EU talán a briteknek elfogadható lenne, de Magyarország számára komoly gondot okozna. Ez ugyanis azt jelentené, hogy a Európában nagy államok  egyeztetési kötelezettség nélkül diktálnának, a kisebb tagállamok érdekérvényesítő képessége jelentősen csökkenne. Ez persze Orbánt nem zavarja különösebben, sőt segíthet fenntartani a hatalmát és neki, rokonainak és strómanjainak azért jutna elég.

Cameron kedvére tett Orbánnak, ő meg továbbküldte Varsóba

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr3912112173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása