Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Az Ön helyzete tarthatatlan

2014. október 01. - Tanbácsi

 Jean-Maria Cavada (ALDE) Ön helyzete tarthatlan, mert igazságminiszerként annak a kormánynak a tagja volt, amelyik arculcsapta az európai értékeket. Szomorú, hogy Európa ide jutott. Navracsics szerint politikai pártok felett is együtt kell müködni, mert ez a portfólió lesz az európai integráció lelke. Magyarországon is jól működik együtt más pártbeli politikusokkal.

Margrete Auken (GUE) nem győzött meg arról, hogy az alapértékeknek azt az értelmezését támogatja, amit Európában osztanak és nem azt, amit a magyar kormány képvisel. Az ön kormánya szüntette meg az ombudsmanok függetlenségét, most hogyan fog gondoskodni az európai ombusmanok ajánlásainak figyelembe vételéről? Navracsics: hiszek az európai szerződésekben lefektetett értékekben.

Marlene Mizzi (S&D): az európai projekt a közös értékeken alapul. Hogyan kívánja garantálni, hogy az emberi jogokat betartsák minden tagállamban. Navracsics: a szerződés pontosan szabályozza, hogyan kell fellépni, ha egy tagállam sérti az emberi jogokat. Hatékony emberi jogokat védő mechanizmus áll rendelkezésre Európában

Cecilia Wikström ön a jelenlegi magyar közigazgatás építőmestere. A válaszaiból kitűnik, hogy kíváló felkészült politikus, de mi is azok vagyunk. Hogyan kíván együttműködni azzal az Európai Parlamettel, amelyik kiáll azokért az értékekért, amelyeket önök legyalultak? Navracsics: a magyar közigazgatás átalakítása sikertörténet, a bíróságok függetlensége és a veléjük vetett bizalom növekedett.

 Milan Zver (EPP) ön kíváló jelölt.

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr9512111963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása