Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Integrált oktatás. Vagy nem.

2014. október 01. - Tanbácsi

Bocskor Andrea (EPP) hogyan képzeli az integrált oktatást. Navracsics az oktatást egység óvodától az egyetemig. Bár a jogalkotás tagállami kérdés konferenciákkal, a jó gyakorlat terjesztésével lehet segíteni az oktatást. Az okatás nagyon fontos.

Krystyna Lybacka (S&D), hogyan oldható meg a fogyatékkal élő diákok integrált oktatása. Navracsics élénk vita, hogy a szegregáció diszkrimáció-e, vagy a jobb ellátást szolgálja. Magyaroszágon a szegregáció a roma közösséget is érintheti. Rendezzünk konferenciákat a kérdésben.

Dietmar Koster (S&D): mit lehetne tenni a demokrácia oktatása érdekében, és mit tenne a szélsőséges erők visszaszorítására az EU-ban. Navracsics én kezdeményeztem egy versenyt az európai szerződésről és alapjogokról. A sportban is fontos a rasszizmus elleni küzdelem. A közügyek iránt nem érdeklődő polgárok megölik a demokráciát.

Navracsics: a bolognai rendszert átütő sikernek tartom.

A kisebbségi szabad nyelvhasználat fontos cél. A 24 hivatalos nyelven túli 60 kisebbségi nyelvet is támogatni kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr9112111967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása