Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Ha emberi jogi problémák, akkor Magyarország

2015. január 21. - Tanbácsi

Az Európai Parlament Állampolgári Bel-és Igazságügyi Bizottsága ma Frank Timmermanst az Európai Bizottság emberi jogokért felelős alelnökét hallgatta meg.

Szinte már természetes, hogy ha felmerült a jogállam hiánya, a vagy az emberi jogok megsértése, akkor Magyarország a negatív példa. Nem volt ez most sem másképp.

A képviselők többek között felhívták a figyelmet Orbán Viktor legendás beszédére a gazdasági menekültekről (párba állítva a cseh elnök hasonlóan felháborító kijelentéseivel), a civil szervezetek elleni újabb támadásokra vagy éppen média helyzete.

Timmermans biztoshoz illő óvatossággal válaszolt, de világossá tette, hogy folyamatosan jelzik a konkrét problémákat, és maximálisan kihasználják a jogállam védelemére rendelkezésre álló (meglehetősen soványka) intézményrendszert. Különösen odafigyel arra, azokra az esetekre, amikor az egyes részletek még nem elfogadhatlanok, ha minden külön külön vizsgáljuk, de rendszerszerűen mégis sérül a jogállam. Meglátjuk, hogy mi látszik majd ebből az elszántságból Orbán Viktor pénteki látogatásán

Folytatás holnap az emberi jogok magyarországi helyzetéről szóló meghallgatáson.

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr6712112117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása