Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Amikor aki ír, nem olvas

2010. május 05. - Tanbácsi

Amikor nagy a veszélye, hogy a jobboldal megsemmisíti az oktatási esélyegyenlőség és integráció eddigi eredményeit, nem lehet össze-vissza beszélni.

Ónody Molnár Dóra ma okos cikkben ír arról, hogy mennyire megalapoztalan Demján demagóg állítása a szegény éhenhaló gyerekekről.

Ahogy kell, kap a baloldali kormány is:

"...számos javaslatuk volt, amit vagy a válság, vagy az apparátus tehetetlensége buktatott el. Ez utóbbira példa a Demján Sándor által is szorgalmazott, a hátrányos helyzetű gyerekek után kapható bérpótlék, csakhogy ez kivitelezhetetlennek bizonyult az állam nehézkesen működő gépezetében."

Ez jól hangzik, csak éppen nem igaz. Az halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket integráltan oktató, nevelő pedagógusok bérpótlékát már tavaly bevezette a "tehetlen" kormány. Most is működik a program.

Figyelmetlenség? Egyensúlyozás? Felelőtlenség.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr582464802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_11256 2010.05.06. 10:45:27

jó, hogy felhívod erre a figyelmet: én is így tudom. sőt, tudtommal 5-6 évvel ezelőtt bevezették, hogy a diszlexiás, diszgráfiás stb. speciális nevelési igényű gyerekek után emelt összeg jár az iskolának (normál iskolának) - valami rémlik, hogy a szokásos fejpénz duplája. (én csak az OM honlapján láttam a tervezetet, még a bevezetés előtt, akkor kértek véleményeket hozzá.) Demján megszólalása meg egészen kritikán aluli. rosszul táplált, gyümölccsel-zöldséggel nem ellátott gyerek sok van, de hogy éhen halnának? tudja ez az ember, hogy mit beszél? mégis, mit gondol, nem tűnt volna fel az orvosoknak ilyesmi? (ennél már a gumikalapácsos ember is jobb, bár ugyanezen okból ugyanolyan abszurd.) és ha neki ilyenről tudomása van, hogy-hogy nem csinált hatalmas skandalumot az első, tudomására jutott esetből - hogy-hogy egyszerűen "megállapítja" ezt? az egyetlen lehetséges, logikus magyarázat: Demján egy olyan szép új világra számít, ahol gyerekek fognak éhen halni, és már előre leszögezi, hogy ilyen a szocialista kormány idején is volt. ez hasonlít ahhoz, ahogyan a rendszerváltáskor a hajléktalan-ügyet kezelték: ó, hajléktalanok eddig is voltak... (hogyne: néhány nyomorult alkoholista, meg kisemmizett elvált férj. de tömegesen, pláne vidéken, csak a rendszerváltás után jelentek meg!) ezek után meg engem már csak az érdekel, hogy mégis, mit ígértek be (a nem-oligarcha) Demjánnak, hogy erre képes?

Ismeretlen_159036 2010.05.06. 13:11:12

A pontosság kedvéért az a támogatás a sajátos nevelésü igényű diákokat nevelő iskolák számára.
süti beállítások módosítása