Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Kis magyar valóság

2010. május 10. - Tanbácsi

A rejtélyes iskolai jelenségek mögött gyakran a rögvalóság áll.

Nem bírom ki, hogy ne írjak az almamelléki "tanár- majd fotósverésről" pár szót.

Az alapügy látszólag egyszerű, egy 11 éves diák hetekig bántalmazta úton, útfélen egyik tanárát. Mivel többszöri jelzése ellenére sem tett semmit senki rendőrségi feljelentést tett.

Ronagyuri kolléga már feltett néhány kérdést, leginkább azzal kapcsolatban, hogy hogy lehet az, hogy egy viszonylag kis településen hetekig senki sem tudott és tett semmit.

Azóta újabb kalandos fordulatok álltak be. Az iskola igazgatója, aki megsokallta a hirtelen népszerűséget a biztonság kedvéért az egyik (bizonyára rámenős) fotóriporterrel is afférba került. Rögtön kiderült az is, hogy az direktor egyben megyei önkormányzati képviselő és volt képviselőjelölt is.

De a bántalmazott pedagógus se egyszerű gyalogos. Ő maga a település polgármestere. Ellenjelöltje is volt a polgármester választáson, na ki? Hát épp az igazgató.

Ettől aztán további kérdései támadnak az embernek. Pont a polgármester ne tudná, hogy hova kell fordulni nem hetek múlva, hanem azonnal? Igaz az iskola fenntartója nem a község, hanem a kistérség, de annak tanácsában épp a polgármesterek ülnek. Így aztán a kolléga nemcsak beosztottja, de közvetten főnöke is az igazgatónak.

Ez volt mai mesénk az önkormányzati iskolafentartásról.

És még egy cikk, ahol a különösen izléses képválasztás érdemel figyelmet

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr222464806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_15349 2010.05.10. 14:52:08

Kizártnak tartom, hogy ilyen esetek hátterében ne volna valami komoly baj a pedagógussal - is.

Ismeretlen_14479 2010.05.10. 18:26:15

A bántalmazás önmagában kriminális. És szinte kizárt, hogy jehu tévedhet. Ti.: a pedagógusoké halmozottan hátrányos hivatás! Szinte csoda, ha valamelyikük alkalmas is, meg komolyan is veszi...
süti beállítások módosítása