Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

A piliscsabai titok

2010. szeptember 13. - Tanbácsi

A Hetek cikke az új felső és közoktatási törvény egyházpolitikai összefüggéseit elemzi. Nekik is feltünt, hogy az új kurzus 1985-ös határnaphoz köti az egyházi minősítést. Kevésbé bonyolultan az az egyház, amit a Kádár korszak egyházpolitikája elismert annak.

Beszédes az is, hogy a Fidesz oktatáspolitikusai következetesen nem nyilatkoznak.

A Fideszt megkerülve bütyköli az egyházpolitikát a KDNP | Hetek Archívum

Noha a kormány novemberre irányozta elő az egyház-finan­szírozási szabályozás átvilágítását, egy a témát csupán balkézről érintő, kiszivárogtatott oktatáspolitikai dokumentum már a héten nem csekély indulatokat korbácsolt az érintettek körében.

A Fideszt megkerülve bütyköli az egyházpolitikát a KDNP | Hetek Archívum

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr742464872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_175210 2010.09.13. 19:10:24

Csak csinálják! :-)

Ismeretlen_159036 2010.09.13. 19:59:18

Az oktatás miatt aggódom csak kicsit....

Ismeretlen_110481 2010.09.15. 14:28:38

Van a környékünkön egy egyházi (most hagyjuk, hogy melyik szerzetesrend) szakmunkásképző, kifejezetten hátrányos helyzetű (nyomorgó) gyerekekkel. Szakmailag nem rosszabbak mint az állami iskolából jövők, de erkölcsileg ég és föld az egyháziak javára. Nekem mindegy honnét jön a jó munkaerő, csak jöjjön, de kiváncsi lennék hozzáértők véleményére, hogy mitől van ez igy Ugyanis máshol, más iskolákkal a kollégáknak uez a tapasztalata.

Ismeretlen_159036 2010.09.15. 14:43:34

@zili A kérdésre több leheséges válasz létezik. A pozitív az, hogy a jó egyházi iskolában elhivatott pedagógusok foglalkoznak a hátrányos helyzetű diákokkal, sokkal többet törödnek a neveléssel a diákok lelkével, általában jobbak a feltételek is. Ugyanakkor az is igaz, hogy (nem az általad említett iskolában), az egyházi intézmények gyakran válogatnak a diákok között. Ha nem titok, érdekel a jó példa: melyik szerzetesrend, melyik intézménye. A cikk azonban nem erről szól, hanem arról, hogy az új tervek indokolatlan különbséget tesztnek az egyházak között. Az egyházi iskolákról hosszabban vitáztunk itt: http://nepiskola.nolblog.hu/archives/2010/05/11/Mennyibe_kerulnek_az_egyhazi_iskolak/
süti beállítások módosítása