Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Dialektika

2010. szeptember 16. - Tanbácsi

Végre értem az oktatáspolitikát.

Összevetve egyetlen sajtótájékoztatón elmondottakat világossá vált, hogy a közoktatásban állandóság és változás, nemzetközi hírnév és magyar virtus, építés és rombolás várható. A részletek még nem ismertek, de mindenki egyetért.

A megfejtés beküldői között szabványos NEGYMI-t sorsolunk ki.

Nincs szebb, mint amikor egy politikusnak világos koncepciója van. Ennek szép példája az oktatási államtitkár sajtótájékoztatója:

"A formálódó oktatási rendszer célja, hogy visszaállítsa a magyar iskolák rangját a nagyvilágban..." - "....szakítani kell azokkal a sokszor "idegenből" átvett koncepciókkal, amelyeket a magyar oktatási rendszer nem tudott befogadni."

"...a rendszert nem felforgatni, hanem az erősségeit továbbépíteni akarják." -"Az "új időszámításban" a rend, a munka, a család, a biztonság és az egészség fő tartópillér".

"... az elképzeléseket nagyjából egy hónap múlva fogják nyilvánosságra hozni" - "Az ilyen módon előkészített jövőbeni intézkedések így magukban hordozzák a szélesebb pedagógustársadalom egyetértését"

Hoffmann: Vissza kell állítani a magyar iskolák rangját a világban / MTI

És mindezt egy olyan iskola avatásán , amelynek építéséhez a fideszes polgármester vezette önkormányzat az előző kormány idején nyerte el a pénzt.

Összefoglalom: visszaállítják az oktatás rangját, azzal, hogy szakítanak a világban jellemző "idegen" koncepciókkal. A rendszert nem forgatják fel, viszont új időszámítás és oktatási rendszer lesz. A koncepció még nem nyilvános, de mindenki egyetért vele. Az előző kormány tönkrette az oktatás, mivel támogatta a fideszes vezetésű önkormányzatok oktatásfejlesztését

Jövő órára mindenki hozza be a szintézist.


A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr982464879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_14055 2010.09.17. 01:04:53

:))) Már kihúzogattam az összes fiókot, de csak antitézis van benne :)

Ismeretlen_16940 2010.09.17. 01:17:34

Persze a poroszos koncepció nem számít "idegenből" átvettnek. Az a tény pedig, hogy tényleg megbukott, kit érdekel? A lényeg: REND, FEGYELEM MINT FŐ NEVELÉSI ALAPELVEK! - hiszen ezeket ajánlotta Államtitkár Asszony a szülőknek is (nem csupán a pedagógusosoknak). És, ne felejtsük el, H. R. elmulasztotta javasolni a Levente visszaállítását. Ám ami késik... Majd kooperál Hende úrral.

Ismeretlen_159036 2010.09.17. 11:19:33

@KerekesZS Reszeld le, szórd rá a tézisre és jó lesz.
süti beállítások módosítása