Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Kötelező irodalom lesz-e a Mein Kampf?

2014. október 01. - Tanbácsi

Martin Sonneborn: az ön országában az antiszemita írók a tantervben szerepelnek,  a magyarok 21 %-a a szélsőjobbra szavaz. Számíthatunk-e arra, hogy ha Ön biztos lesz, akkor a Mein Kampf kötelelző olvasmány lesz? Navracsics: zéró toleranciát tanusítok az antiszemitizmussal szemben, jó kapcsolatom van a magyar zsidó közösséggel.

Luigi Morgano (S&D): mit szól ahhoz, hogy a magyar kormány 2012-ben olyan döntést hozott, amely kötelezi a hallgatókat, hogy Magyországon maradjanak, nem ellentétes ez a munkaerő szabad áramlásával? Navracsics: eddig is volt tanulmányi ösztöndíj. Az állami szerződés rendszer ennek az analógiájára jött létre, mert nagy probléma az, hogy a fiatalok elmennek a nyugat európai országokba. Gyakorlatilag mindenki elmegy. Tudjuk, hogy nem jó megoldás, de így tudjuk itthon tartani a fiatalokat.

Baradidan : egy olyan kormány tagja volt, amelyik nem vette figyelembe az emberi jogokat. Úgy fog-e eljárni, mint korábban miniszterként, vagy európai jogok védelmezőjekén. Hogyan fog fellépni az alapjogokat sértő tagállamokkal szemben? Navracsics: ha már biztos leszek az európai szerzőzédések képviselőjeként fogok fellépni. Ha egy tagállam megsérti az uniós jogot fel fog lépni ellene.

Jávor Benedek ( GUE) az ön előterjesztésére megszüntették az önkormányzati alapon szerveződő civil önkormányzatokat. Amikor nem tudták megszerezni a norvég civil alapot támadást indítottak a szervezetek ellen. Ezt a politikát folytatja-e itt is, vagy ezt csak hazai használatra szánják? Navracsics a civilszervezeti támogatási rendszer átalakítása szakpolitikai döntés volt. Magyarországon virágzik a civil élet.

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr5112111965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása