Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Navracsics bevezetője

2014. október 01. - Tanbácsi

Volt vita az Únió és Magyarország között, nagyon fontos kérdésekben nem értettünk egyet, de az nagy előnye az Európai Úniónak, hogy az ilyen vitákat békésen le lehet folytatni. Közös értékeink az emberi méltóság, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállam, az emberi jogok tisztelete. Ezeknek értékeknek elkötelezett híve vagyok.

Nem igaz, hogy ez gyenge porfólió. Az ifjúság és az oktatás a Únió jövője. Fontos az oktatás 2020 keret céljainak elérése, a felsőoktatásba járó diákok számának növelése és a lemorzsolódás csökkentése. Korszerű eszközöket és tanterveket kell eljuttatni az osztálytermekbe.

A kereskedelmi szerződések nem veszélyeztethetik a kultúrális sokszínűséget, a szerzői jogoknak védenie kell ezt is.

Az ifjúsági munkanélküliség legyőzése az egyik legfontosabb cél. Folytatni kell az Ifjúsági Garancia programot, jobb kapcsolatokat építeni az egyetemek és a vállalkozások között, korszerűsíteni a szakképzést.

Az európai állampolgálság több mint útlevél és szabad utazás. Az Erasmus az európai értékek igazi kifejezése. Fontos, hogy van sport is portfólióban.

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr9012111971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása