Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

A kerítés, ami nem is volt

2015. szeptember 26. - Tanbácsi

Egy igazán szép történet. A kormány fellelkesedve a magyar-szerb határra emelt kerítés kétségtelen médiaértékétől, nemcsak a román és  horvát határra kezdett el kerítést építeni, hanem a szlovénra is.

Ezzel viszont van egy kis baj. Szlovénia ugyanis schengeni tagország, akárcsak (még) Magyarország. Így aztán elég nehezen elképzelhető, hogy egy ellenőrzés nélküli határon is falat építsenek, pláne mert a kormány állandóan a schengeni szabályok betartásának szükségességéről pakol (akkor is ha a Horvátország felől érkező menekültek esetében valójában fütyül rájuk).

Kiderült hát, hogy a szlovén GYODA-nak mennie kell, sürgősen el is bontották. De, hogy mégse legyen annyira és kínos a dolog, és hogy ne kelljen elszámolni azzal, hogy mire költöttek egy csomó közpénzt, kitalálták a megfelelő szöveget: igazából csak kísérlet volt. Nehéz elképzelni, hogy mivel kísérleteztek, mert alig hihető, hogy Tornyiszentmiklósnál  a talajviszonyok, az éghajlat vagy csillagok állása valamilyen különleges szögesdrót fektetési technika kifejlesztését tennék szükségessé.

Valószínűleg leginkább azzal kísérleteztek, hogy hátha Ljubjana és Brüsszel nem veszi észre a dolgot, ez a kísérlet nem sikerült lebuktak. Most pedig ezzel a magyarázattal újabb kísérletbe fogtak: újra hülyére lehet venni az egész országot? Kíváncsian várom az eredmény.

 

NOL: Tekercsekben áll a határon a szögestdrót

 MTI Fotó: Varga György

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr7012112211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása