Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

Felsőoktatási törvény: évismétlésre utasítva

2011. január 15. - Tanbácsi

Úgy tűnik az első nagy szekundát a buktatós hajlamú oktatási kormányzat kapta. Fél év felesleges izmozás után vissza startra: kezdődhet normálisan a felsőoktatási törvény előkészítése.

Javaslatokat készítenek a felsőoktatásban érintettek az ágazat problémáiról, alapelveiről, és ezeket "összegyúrva" az új felsőoktatási törvény koncepciójával születik meg az a közös kiindulási alap, amellyel folytatható az egyeztetés - mondta a kormányszóvivő pénteken Budapesten.

 Felsőoktatás : - Visszavonulót fújt Hoffmann Rózsa: átírják a felsőoktatási törvény tervezetét - eduline.hu

Mint egyik előző bejegyzésben jeleztem az oktatásirányítók nem értettek a figyelmeztetésből. Hiába sorolta hátra a kormány munkaterve a felsőoktatási törvényt, mégis minden áron januárban akarták keresztül erőltetni az új törvény koncepcióját.

Nos hát most Navracsics ofő. rendet tett. Azzal kezdte, amivel fél éve kellett volna: meghallgatta érdemben legalább az érintettek egy, a kormányhoz kötődő részét.
Az eredmény is az, amivel kezdeni kellett volna: problémalista és az alapelveket rögzítő dokumentum készül, amit állítólag összegyúrnak a jelenlegi javaslattal. Valójában nyilván teljesen új javaslat készül, ami nem is igen fog hasonlítani a mostanira. Ahhoz, hogy jobb is legyen persze az is kellene, hogy ne néhány diákvezető és rektor magánügye legyen, hanem valóban a nyilvánosságot kapjon a szakmai vita.


Réthelyi és Hoffmann úgy tűnik, leginkább csak végigülték a rendezvényt, érdemi szerepet nem kaptak, nem is nyilatkoztak. Ezek után nyugodtan kérdezhetjük, hogy, ha Navracsics végzi az oktatás miniszter munkáját, akkor mit csinálnak a többiek?


A következő pótvizsga sincs messze: az amúgy a Fidesszel elég toleráns PDSZ joggal követeli a közoktatási törvény koncepciójának újratárgyalását is.

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr52586816

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lesz pedagógus béremelés 2011-ben 2011.01.18. 01:45:00

Sorszám:  11 Szerző:  Ténytár Ígéret:  <p>&ldquo;Teljese

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása