Olvasókör oktatásról, társadalomról és Európáról - Arató Gergely blogja

Népiskola

Népiskola

A képviselőcsoportok álláspontja a magyar helyzetről

2014. október 21. - Tanbácsi

EPP (néppárt): Magyarország tiszteli a jogállamot.

S&D (szocialisták és demokraták): Problémák vannak a médiaszabadsággal és a reklámadóval.

ECR (konzervatívok): Felelősök vagyunk az alapjogok betartásáért. A párbeszédet kell szorgalmazni. Az új bizottság legyen hatékonyabb.

ALDE (liberálisok): Magyarországon a probléma az, hogy egy csomó olyan törvény van, amelyek egyenként nem sértik meg az európai jogok, de együttes hatásuk korlátozza a demokráciát

GUE/NGL (baloldal): Orbán illeberális elvek szerint A civilek támadás alatt vannak. Magyarországon nem voltak demokratikusan a választások.

GREEN/EFA (zöldek): Menesztették az adatvédelmi biztost, a civil szervezeteket kompromittálják, a bírók nem tudtak visszatérni a helyükre. Ha valaki keresztény értékékek képvisel az nem jelenti azt, hogy nem képviseli a civilek.

EFDD (Európa ellenesek): A Magyarországon történik az európai képmutatás jelképe. Megsértik az emberi jogokat,de az Unió nem reagál. Magyarország álarcát le kell venni, ez lenne a világos üzenet a többi tagállamnak.

NI (függetlenek = szélsőjobb, szónok Morvai): az Európai Unió neoliberális politikája miatt van félelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr4212111907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása